Алкални храни

Какво означава една храна да бъде алкална?

Най-просто това можем да го обясним така: тези храни оставят при консумацията им алакален резерв, в който има богато съдържание на алкалообразуващи минерали и който е в пълна готовност да неутрализира киселинните отпадъци, произвеждани от клетките в нашето тяло.

Тези алкални резерви имат важната роля да поддържат организма ни чист и да запазят естествения му имунитет.

Кой храни са алкални?

Салатата и зеленчуците, картофите, просото, плодовете (с изключение на сините сливи и боровинките, които са киселиннообразуващи) това са алкални храни.

Дори киселите плодове са алкални, колкото и странно да звучи.

За да смелим консумираните от нас кисели плодове се нуждаем от стомашен сок с киселинен характер.

Така киселината, която се съдържа напуска организма ни в рамките на 1 час основно чрез белите дробове, а останалите алкални минерали се прибавят към нашия алкален резерв.

Така че колкото по-кисел е един плод, толкова по-алкалообразуващ е той.

Именно на своите алкалообразуващи минерали прясно изцедените сокове дължат своето тонизиращо въздействие и укрепваща сила.